Povestea Salviei/ The story of Sage

Legenda spune ca Salvia a fost binecuvantata de Maica Domnului cu puteri miraculoase. Salvia i-a adapostit pe Maica Domnului  si pe Pruncul ei de soldatii lui Irod, cand a fost marea prigoana asupra pruncilor. Astfel, de-a lungul timpului, Salvia a fost considerata buna la nenumarate boli, dar si folositoare la alungarea duhurilor rele.
Denumirea plantei vine din latinescul salvare, a salva, a vindeca. Ceaiul de salvie este bun pentru prevenirea si tratamentul infarctului miocardic si a durerilor generale coronariene. Pulberea de salvie, cate o lingurita de patru ori pe zi, in cure de 21 de zile, cu pauza de zece zile, se recomanda in caz de colita, enterocolita, colita de fermentatie, diverticulita.
Ceaiul de salvie are un puternic efect revigorant mentinand tineretea celulelor care formeaza scoarta cerebrala si actioneaza benefic asupra unor hormoni importanti care mentin tineretea organismului. Studiile recente arata ca salvia actioneaza la fel cu cele mai noi tratamente in sindromul Alzheimer. Ceaiul de salvie, consumat zilnic, cate o cana, mai ales de persoanele de varsta a treia, fortifica intregul organism, fereste de atacurile de apoplexie, calmeaza spasmele musculare, reduce tremurul mainilor, durerile de coloana, imbunatateste memoria, scade tensiunea si detoxifica organismul. Baile cu salvie inlatura oboseala, confera pielii o aroma placuta si mentin un tonus psihic bun.

/

Sage (Salvia Officinalis) is said to have been blessed by the Virgin Mary herself. When Herod led the persecution of infants, it is said that Sage was the only plant who hid and sheltered the Holy Virgin and her Son. So, beside its attributes as a very popular healing herb, it is also known as a demon remover.
Its name comes from the Latin word salvare, to save, to cure. The sage tea is good for the prevention of myocardial infarction and coronary pains, it recharges the cells from the cerebral cortex, it keep the body young and it cleans it. Sage baths remove fatigue, add a pleasant fragrance to the skin and keep up the mind tonus. 


Comentarii

Postări populare