Legendele plantelor de leac/ Legends of the healing herbs

Pentru ca naturelul mi-e simtitor si pentru ca am fost pricopsita cu fire de artist, sunt interesata de latura umanista a tuturor problemelor. Am o "Enciclpedie a plantelor", dar e prea tehnica pentru mine si nu prea inteleg chestiunile de chimie si biologie. Totusi, plantele de leac ma intereseaza in mod special pentru proprietatile lor si pentru beneficiile pe care ni le ofera, dar si pentru cultura creata in jurul lor. Si am observat ca oamenii vechi le dadeau o mare insemnatate. Iar daca noi, modernii, avem tendinta de a minimaliza importanta lucrurilor, cei din vechime faceau exact invers. Ei croiau legende, croiau traditii, ritualuri si cultura, si faceau din putin- ceva! 
Astfel, prima poveste este cea a Sunatoarei, care e considerata Planta Sfantului Ioan Botezatorul. In popor se zicea ca cine culege sunatoarea de ziua Sf. Ioan (pe 24 iunie) si o pune seara sub perna, ii apare sfantul in vis si il binecuvanteaza. Sunatoarea este, deci, o buruiana buna care ne ajuta in probleme cum ar fi depresia, alcoolism, epilepsie, psoriazis, artrită reumatoidă, ulcer, coşmaruri la copii,  gastrite hiperacide, ulcer gastric, hepatite, colite, colecistite, dischinezie biliară, enterocolite cronice, arsuri, răni. 
Cum se face ceaiul de sunatoare? Iaca-sa!
La 300 ml de apă clocotită se adaugă o linguriţă de flori uscate sau frunze şi se lasă la infuzat 10-15 minute.
Aroma infuziei de sunătoare este destul de puternică, gustul uşor amărui şi pronunţat iar culoarea arămie.

/

Saint John's wort. It is said that this herb was Saint john's herb, and it's best picked on his holy day. So, on June 24th, this herb has the most power and even magical properties. Pick it and put it under your pillow, on the evening of the 24th and you'll dream Saint John himself, blessing you.
Saint John's wort cures affections like depression, alcoholism, epilepsy, ulcers, arthritis, states of insanity, gastritis, kidney troubles, colitis, burn plagues etc. 
Here is a simple tea recipe
In 300 ml boiled water, you put one teaspoon of powdered herb (leafs and flower) and let it infuse for 10- 15 minutes.
Its flavor is quite strong, with a slightly bitter taste and a redish color.


Comentarii

Postări populare